Вперше в історії України! В Раді почалось – це потрібно зупинити! Постанова зареєстрована: такого не чекав ніхто

У вівторок, 29 вересня, Верховна Рада вперше в історії початку слухання за новою процедурою – розгляд електронної петиції про так звану справу “вагнерівців”.

 

Про це повідомив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук під час засідання парламенту.

“Вперше в історії Верховної Ради, як мені повідомили, ми починаємо слухання за новою процедурою … Це – розгляд електронної петиції”, – підкреслив парламентарій.

У петиції вимагали розслідувати даний факт як можливу державну зраду. У Раді з трибуни відповідала представник комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Для нардепів вона пояснила, що комітет не приймає рішення про створення Тимчасової слідчої комісії, тому питання був перенаправлений до регламентного комітету.

“Беручи до уваги, що постанова про створення ТСК вже зареєстровано, відповідне рішення про створення або не створення такої ТСК зокрема повинен приймати зал (ВР – Ред.) І визначатися за потребою в такій комісії”, – повідомила вона.

У телеграм-каналі Vesti відзначили, що це справді історична подія для нашого парламенту.

Здається ми стаємо свідками історичної події.

Вибір петиції на яку потрібно відповісти досить банальний і відразу зрозуміло, що це черговий популістський крок з боку ВР. Винесуть на розгляд петицію, наприклад, про заборону тестування косметики на тваринах? Чи почують профспілки, які вимагають не розглядати законопроект 2 681, який може порушити їхні права? Хоча варто відзначити, що трешову петиції там теж присутні. Як приклад – зупинити діяльність “антиукраїнських” каналів.

Якщо це скликання візьме на себе відповідальність за винесення в сесійну залу дійсно важливих петицій – це буде плюсом (хоч якимось).

Джерело:korupciya.com
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *