Як приготувати шарлотку: ТОП-5 рецептів з яблуками

Шарлотка – це смачний, ніжний і ароматний пиріг, який знайомий більшості з нас з дитинства. традиційну шарлотку готують з додаванням яблук. Найбільш кращим сортом яблук для шарлотки по праву вважається антонівка. Неймовірно ароматні, з яскраво вираженою кислинкою, антонівські яблука чудово відтіняють і доповнюють смак солодкого бісквіта, пише Сьогодні.Lifestyle.

Класична шарлотка з яблуками

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 3 яблука
  • лимонний сік
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

1. Яйця збийте з цукром в пишну світлу масу. Додайте просіяне борошно, акуратно перемішайте лопаткою.

2. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини і наріжте тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком.

3. У змащену олією форму викладіть частина тіста. Потім рівномірним шаром викладіть яблука і зверху покрийте тістом, що залишилося.

4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин до появи світло-коричневої скоринки.

Карамельна шарлотка

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 90 г борошна
  • 3 ст.л. цукру без гірки для карамелі
  • 30-50 г вершкового масла

Рецепт приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 С.

2. Форму діаметром 20 см змастіть маслом і присипте борошном.

3. Приготуйте карамель. У каструльку насипте цукор, додайте ложку води при бажанні і на сильному вогні розтопіть і чекайте, поки не вийде коричнева карамель. Вилийте її в форму і розподіліть по дну. На карамель покладіть шматочки масла і відставте.

4. Приготуйте бісквітне тісто. Розділіть яйця на білки і жовтки. Додайте 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.

5. Збийте жовтки з цукром, що залишився. За допомогою ложки акуратно змішайте білки і жовтки.

6. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.

7. Яблука поріжте на четвертинки, а потім шматочками просто в форму. Залийте тістом і струсіть.

8. Печіть при 180 градусах півгодини, а потім ще півгодини при 160. Готову шарлотку переверніть на решітку і остудіть.

Шарлотка в мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 3-4 яйця
  • 800 г яблук
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру для посипання

Рецепт приготування:

1. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте скибочками.

2. Увімкніть мультиварку в режим підігріву та покладіть в каструльку шматочок масла, щоб воно розтануло. Коли розтане – злегка змастіть цим маслом стінки каструльки і додайте 2 ст.л. цукру. Помішуйте дерев’яною або пластмасовою ложкою, поки цукор повністю не розчиниться в маслі.

3. Викладіть на дно перший шар яблук – це ж буде верх пирога. Потім додайте інші нарізані фрукти.

4. Міксером збийте яйця з цукром в пишну світлу масу.

5. Продовжуючи збивати, додайте борошно.

6. Вилийте тісто на яблука і готуйте в режимі «Випічка» 40 хвилин. Готовий пиріг переверніть на тарілку.

Шарлотка на кефірі

Інгредієнти:

  • 500 г яблук
  • 250 г борошна
  • 2 яйця
  • 100 г масла
  • 100 г цукру
  • 200 мл кислого молока або кефіру
  • 1/2 ч. л. розпушувача або гашеної соди
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Збийте цукор із розм’якшеним вершковим маслом.

2. Додайте по одному яйця, кожен раз збиваючи. Потім влийте кефір, всипте просіяне борошно, сіль і розпушувач.

3. Змішайте тісто з нарізаними яблуками.

4. Форму змастіть вершковим маслом і присипте сухарями або борошном. Викладіть тісто, розрівняйте і випікайте при 190 градусах 45 хвилин.

Шарлотка на сметані

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан сметани
  • 1-2 яйця
  • 1/2 ч. л соди, гашеної оцтом
  • 5 великих яблук
  • цукрова пудра

Рецепт приготування:

1. Добре збийте яйця з цукром. Додайте сметану, потім просіяне борошно з содою.

2. Дві третини очищених яблук поріжте кубиками, залийте двома третинами тіста. Зверху викладіть третину яблук, порізану дуже тонкими скибочками, залийте залишками тіста.

3. Випікайте шарлотку в розігрітій до 180 С духовці 30-40 хвилин. Перед подачею остудіть і посипте цукровою пудрою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *