Пекло на Лугащині! ЗСУ розбили противника – немислимі втратu: наступ захлинувся. Україна переможе!

Військовослужбовці Королівської бригади ліквідували під Попасною у Луганській області чергову партію найманців російської приватної військової компанії “Ліга” – колишньої “Вагнер”.

Військовослужбовці Королівської бригади зустріли та успішно ліквідували чергову партію російських найманців.

Фото вбитих окупантів країни-агресорки показали на сторінці бригади у Facebook.

“Про групу такого гарматного м’яса із приватної військової компанії “Ліга”, успішно ліквідованої нашими воїнами під Попасною, ми писали кілька днів тому. Тижнем раніше група цієї ж “Ліги” у кількості понад 20 людей була ліквідована нашими артилеристами і добита піхотинцями у стрілецькому бою на околицях Попасної, безуспішно захопити яку окупант намагається вже понад 50 днів”, – йдеться у повідомленні.

У бригаді наголошують, що російські найманці, які брали участь в операціях у Сирії, “озброєні до зубів” та мають сучасне екіпірування. Втім, вони “знайшли свою безславну смерть на українській землі”.

Про те, як на Луганщині найманці приватної військової компанії “Ліга”, яка в минулому називалася “Вагнер”, спробували зайняти позиції Збройних сил України, а бійці ЗСУ відбили атаку, вбивши при цьому 6 окупантів та ще 13 поранивши, також повідомив журналіст Роман Цимбалюк.

За його словами, після цього провалу, який стався 24 квітня, найманці не хочуть повертатися до районів бойових дій.

“Слід зазначити, що солдати приватної військової компанії не особливо активно беруть участь у бойових діях, воліючи перебувати подалі від передової і здійснюючи поодинокі вилазки на фронт. Після цього інциденту ПВКшники і зовсім не планують робити будь-які дії, адже зарплата їм нараховується незалежно від їх досягнень у “спеціальній військовій операції””, – пише медійник.

Раніше глава військово-цивільної адміністрації  Луганщини Сергій Гайдай у коментарі виданню “Голос Америки” підтвердив,  що на Донбасі проти українських військових воюють проросійські бойовики та “вагнерівці”. За його словами, “строковиків-солдатиків” там немає.

Ворога набагато більше, ніж нас. Тут проти нас не воюють такі строковики-солдатики. Тут проти нас воюють все ж таки проросійські бойовики, які 8 років воюють, і приватні військові кампанії, а це вже професійні військові, – сказав Сергій Гайдай.

Окрім цього голова ОДА нагадав, що російські окупанти продовжують обстрілювати всю територію Луганської області. Водночас ворог намагається прорватися у напрямку Рубіжного, Попасної та Золотого.

Лінія оборони тримається. В основному намагання зробити прорив у ворога йдуть в напрямку Рубіжного, Попасної та Золотого,– сказав Сергій Гайдай.

“Кремінна, на жаль, там залишилися. Ба більше, можливо, ще якийсь населений пункт там залишили, можливо, один, можливо, два. Але треба розуміти, що це певна є тактика, стратегія, щоб зберегти людей, які потім будуть воювати й потім підуть у контрнаступ”, – продовжив очільник ОВА.

Він наголосив, що не варто розганяти зраду.

“Ніхто не втікав і не залишав позицій. Просто не було сенсу триматися за землю, яка простріляна на кожному метрі”, – також додав посадовець.

Гайдай наголосив, що Російські військові випалили буквально все в тимчасово окупованій Кремінній, що в Луганській області. Через це українські військові вирішили не триматися за обстріляну землю, адже в цьому не було сенсу.

Потрібно розуміти, що така стратегія дозволяє зберегти людей, які потім будуть воювати проти окупантів і підуть в контрнаступ.

Гайдай також нагадав, що у Кремінній окупантів спіткала “прикра” ситуація. В одній з будівель стався великий вибух під час наради так званого “народного мера” з керівництвом “силовиків” окупантів.

Глава Луганської ОВА повідомив, що окупанти вивезли багато поранених в Попасну.

Гайдай розповів, що Лисичанськ, Сєвєродонецьк і Гірська громада, крім Новотошківського, перебувають під контролем України. За його словами, у Рубіжному та Попасній тривають бої.

Підсумовуючи, він заявив, що росіяни не можуть пройти Луганську область.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *